9 Şubat 2009 Pazartesi

NİŞASTALI BÖREK (tarifini yazdım:)


Yoğun istek üzerine tarifi yazıyorummm:))))))

Bu börek annemin defterinden, Konya 'da bir komşumuz yapardı çok beğenerek yerdik. Hafta sonu annemle hatırlayıp hadi yapalım dedik ve daha sonra annemi içeride koltuğa uzanmış buldum. İş başa düştü ve girdim mutfağa:)

Çok kolay öyle ben açmayı bilmem falan diye yapmamazlık yapmayın yaptıktan sonrada ikram ettiklerinize benim gibi ayyyy çok yoruldum kat kat börek açtım dersiniz:)))

Malzemeler;
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
biraz tuz ve un

Yapılışı;
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamuru 27 eşit parçaya bölüyoruz. Her bir parçayı yemek tabağı büyüklüğünde açarak ve açtıklarımızın arasına bol nişasta serperek hepsini üst üste koyuyoruz. 27 'side bitince 3 'er tanesini alıp nişasta serperek merdane ile açıyoruz. Çok büyük açılmıyor yaklaşık 30 cm çapında bir yuvarlak oluyor. Açma işlemi bitince arasını sıvı yap ile yağlayıp kare olacak şekilde kapatıyoruz ve 4 eşit kareye bölüyoruz. Her bir karenin içini koyup kapatıyoruz. Bu şekilde 36 adet börek oluyor. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayıp üzerine çok az sıvı yağ sürerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz. Yapılışını sizler için aşama aşama fotoğrafladım. Mutlaka deneyin derim gerçekten yerken hepsi tek tek açılmış 40 kat börekler gibi oluyor:)

Herkese iyi haftalar...









22 yorum:

  1. Böyle katli börekleri cok severim. Harika yapmissin, ellerine saglik canim.

    YanıtlaSil
  2. Ortakcım hani tarifi bu böreğin :)))Bekliyorum hadi:)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  3. Canım, börek çok güzel görünüyor.Ellerine emeğine sağlık.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis bir börek bu canım..Sanırım nişasta ile açtınız..Ellerinize sağlık çok nefis ve çıtır çıtır görünüyorlar..))Güzel bir hafta diliyorum canım..

    Yan taraf harika olmuşşşş..))))


    Sevgilerle..

    YanıtlaSil
  5. Selcencim tarifi yok mu canım, gerçi olsa da ben senin gibi böyle güzel açamam ya...Bak bunları hep not ediyorum gelince istiycem ona göre:-)))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Canim cokta nefis görünüyor,annecigininde seninde ellerine saglik canim.Afiyetler olsun.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. www.hayriye73.blogcu.com11 Şubat 2009 23:13

    canım ellerine sağlık nefis gözüküyor,..bende hamur açamayan biri olarak denemek isterim,...iyigeceler....

    YanıtlaSil
  8. Canım ellerıne saglık.Dun kulagımız telde kaldı.Gelmedın .Beklıyoruz.Optum canım..

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık. Özellikle resimlerle açıklamn çok güzel olmuş. Nişastalı hiç yapmamıştım. ilk fırsatta deneyeceğim.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. böreğin çok güzel görünüyor...kat kat oluşu ve içindeki sirkede kıtır olmasını sağlamıştır... ellerine sağlık...en kısa zamanda deniycem....

    YanıtlaSil
  11. Tarifide çok basitmiş canım..Ben bile gözüm kapalı yaparım bu böreği dermişim..))İlk misafirde bu böreği deneyip hemen dondurucuya atarım ben..Senin ve anneciğin ellerine sağlık bitanem..
    Kocaman öpüyorum o tatlı yanaklarından..))


    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  12. Güzel olduğu görüntüsünden belli zaten
    ellerine sağlık hamarat arkadaşım
    mutluhaftasonları

    YanıtlaSil
  13. Oldukça güzel görünüyor hemde zor değil ellerine sağlık.
    Sevgiler.
    Öptüm..

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık,çok güzel görünüyor,sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  15. Canim ellerine saglik, ne güzelde her ayrintisi ile cekip göstermissin, tadida muhakkak cok nefistir, emeklerine saglik, sevgiler....

    YanıtlaSil
  16. selam arkadaşım ziyaretine geldim sevgilerimi bırakıyorum

    YanıtlaSil
  17. kesin çıtır çıtır bir lezzet bu harika!

    YanıtlaSil
  18. canım börek hakkıda yorum yazdım ama yolluyacağım anda internet koptu,alıp almadığını bilmiyorum,tekrar yazayım.
    MUHTEŞEM OLMUŞ GERÇEKTEN BAYILDIM,HARİKADA ANLATMIŞSIN,HAMUR AÇAMAYAN BİRİ OLARAK BEN BİLE BUNU YAPABİLİRİM,ELİNE SAĞLIK CANIM.

    YanıtlaSil
  19. Tarifi kaydettim ortakcım ellerine sağlık.

    SEvgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  20. soğuk ve karlı bir ankara sabahından sıcacık günaydınlar ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Selcencim anneciğinin ve senin ellerine sağlık.Benim gibi oklava ile açmayı bilmeyenlere harika bir alternatif, tarif için teşekkürler canım.....

    Sevgiler
    Nagehan

    YanıtlaSil
  22. Eline sağlık Selcen'cim :)) İki çocukla bu kadar yapıyorsun tebrik ederim canım yaaaa :))))

    YanıtlaSil