23 Aralık 2012 Pazar

KOZALAK PASTA ve GALETA UNLU POĞAÇA ( 3-2-1)

Uzun zaman önce buradaki tarifim ile denemiştim kozalak pastayı ama bu defa tarif çok farklı.
Sedodan Lezzetler Blogunun sahibi Sevgili Sedef 'in kozalak pasta tarini okuyunca hemen bunuda deneyim dedim. Hem daha  güzel bir lezzet ve hem de metro çikolatadan mısır gevreklerinin birbirine yapışması ve kalıptan hemen çıkması çok daha kolay. Şık sunumu ile yeni yıl sofralarınız için denemenizi tavsiye ederim.
Tarif için teşekkürler Sevgili Sedef :)
Malzemeler:
  • 250-300 gr.kakaolu pirinç patlağı
  • 5 adet metro çikolatalı bar
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması
Yapılışı:
  • Metro barlar,fındık kreması,bal,kakao kısık ateşte eritilir.
  • Biraz soğuduktan sonra pirinç patlakları ilave edilip iyice karıştırılır. (ben oğlumun nesquik mısır gevreği ile yaptım)
  • Limon sıkacağının altına doldurulup ters çevrilir.
  • Üzerine pudra şekeri serpilir.

 
GALETA UNLU POĞAÇA (3-2-1 Poğaça)
 
Tarifi aldığım ablam galeta unlu poğaça diye verdi fakat nette bir kaç defa yazar cafede  3-2-1 poğaça diye de gördüm malzemeler ve  miktarı ile iki isimde bu poğaçaya uygun. Kuzinede Kızaran Ekmek blogunun sahibi Sevgili Aylin'in Kremşantili poğaçasından sonra bu poğaçada favorim. Çok beğendim hem yapımı kolay hemde nefiss yumuşacık bir poğaça isterseniz hemen deneyin.
Malzemeler:
  • 3 Paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz 
  • Alabildiği kadar un.
  • Üzeri için Galeta unu
 
Yapılışı :
  • Yağ ve yoğurtu yoğurma kabımızda karıştırın.
  • Unu , Kabartma tozlarını ve tuzu ilave edip yoğurun.
  • Biraz yumuşak bir hamur hazırlayın. (Şekil verirken ele yapışıyor 1-2 damla yağ ile elinize yapışmasını önleyebilrisiniz)
  • Hamurdan parçalar koparıp içini koyarak yuvarlayın. İçini isteğinize bağlı patatesli , peynirli yapabilirsiniz.
  • Yuvarladığımız poğaçaları galeta ununa bulayıp tepsiye sıralayınız.
  • 200 derecede pişiriniz.
Mutlu Pazarlar...

8 yorum:

  1. BU POĞAÇALAR GERÇEKDEN GÜZEL OLUR. Geçen yıl yazarlık yaptığım siteye eklemiştim. Henüz kendi bloğum için yapamadım:( Ellerinize sağlık. Kozalaklarınızda çok güzeller. Sevgi ve esenlikle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nursevin hanım gerçekten çok nefis yumuşacık bir poğaça :) sizinde ellerinize sağlık, sevgiler...

      Sil
  2. Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Bende sizi bloğuma beklerim.
    http://jakopapaganbakimi.blogspot.com


    YanıtlaSil
  3. Nefis gözüküyorlar,ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Nasılsa kapını çalıcam şu önümüzdeki günlerde sipariş veriyorum Selcenim kozalaklardan istiyorumm...Bu kadar da yüzsüzüm bak ellerine sağlık arkadaşım nefis görünüyor ;))

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık bende çok severim:)

    YanıtlaSil
  6. Tıpkı kozalak. Ayırt edilmiyor neredeyse ellerine sağlık.Poğaçaları denemek lazım çok lezzetli görünüyor. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. içine kavrulmuş susam da koy canım ;güzel oluyor:)

    YanıtlaSil